Udružile se naftne kompanije

Bez autora
Oct 26 2010

Kompanije Eko Srbija, Ina, Intermol, OMV Srbija i Petrobart Avia osnovale su danas Udruženje naftnih kompanija Srbije, a za prvog predsednika Upravnog odbora izabran je Zoran Obradović iz kompanije Petrobart Avia. U svojstvu posmatrača su konstitutivnoj sednici prisustvovali predstavnici Naftne industrije Srbije i Javnog preduzeća Transnafta, a poziv za članstvo je upućen i Lukoilu.Jedan od prioritetnih ciljeva je jačanje pozicije Srbije na energetskoj mapi ovog dela Evrope. Cilj osnivanja Udruženja je jačanje profesionalnog uticaja na tržištu nafte i nafnih derivata i unapređenja ugleda naftne privrede u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Udružile se naftne kompanijeKompanije Eko Srbija, Ina, Intermol, OMV Srbija i Petrobart Avia osnovale su danas Udruženje naftnih kompanija Srbije, a za prvog predsednika Upravnog odbora izabran je Zoran Obradović iz kompanije Petrobart Avia.

U svojstvu posmatrača su konstitutivnoj sednici prisustvovali predstavnici Naftne industrije Srbije i Javnog preduzeća Transnafta, a poziv za članstvo je upućen i Lukoilu, navodi se u saopštenju.

Jedan od prioritetnih ciljeva je jačanje pozicije Srbije na energetskoj mapi ovog dela Evrope. Cilj osnivanja Udruženja je jačanje profesionalnog uticaja na tržištu nafte i nafnih derivata i unapređenja ugleda naftne privrede u Srbiji, navodi se u saopštenju.

U partnerstvu sa državom angažovaće se na stvaranju preduzetničkog ambijenta u kome će važiti princip slobodne konkurencije, što će, pre svega potrošačima, garantovati stabilno snabdevanje kvalitetnim naftnim derivatima, uz dosledno poštovanja standarda zaštite životne sredine i načela društveno odgovornog poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik